רשימת קיצורי מקלדת

[No name]

מידע לבעלי צרכים ייחודיים בנושא התגוננות בפני ירי רקטות:

הנחיות אלו מכוונות לאנשים בעלי צרכים ייחודיים ומטרתן לעזור לאנשים עם מוגבלות ולבני משפחתם, למטפלים, לחברים, לשכנים, למכרים ולאנשי מקצוע, להיערך נכון ולפעול על פי כללי ההתנהגות הנדרשים במקרה של ירי רקטות.
 
בעת השהייה במרחב מוגן, מומלץ לשהות בחברת אנשים נוספים, בעיקר באנשים מוכרים וליצור סביבה תומכת.
 
רצוי לידע שכן, קרוב או חבר וכן את גורמי הסיוע ברשויות על שהות אדם עם מוגבלות במקום ולמסור להם מספרי טלפון, כתובת אלקטרונית, סמס וכדומה, בהם ניתן להשיגכם.
מומלץ לפנות לארגון רלוונטי, למסגרת המקצועית אליה אתם קשורים, או למוקד העירוני ולהבטיח מראש כי יש מי שיסייע לכם במידת הצורך.
 
הצטיידו מראש במספרי טלפון, פקס, כתובות דואר אלקטרוני וקהילות תמיכה באינטרנט של אנשי קשר חיוניים. דאגו כי מכשיר הטלפון הנייד יהיה טעון וכי המטען ימצא בהישג יד בכל עת.
כדאי להצטייד מראש במסמכים רפואיים חתומים בידי הרופא המטפל שמצוין בהם: מצב בריאותי, רשימת תרופות, רשימת בדיקות שגרתיות ומרשם נוסף.
 
באפשרותכם לפנות למוקד השירות של משרד הרווחה (118) או של המועצה (106) על מנת לקבל מענה עבור כלל ציבור האנשים עם מוגבלות ואוכלוסיית הקשישים.
חשוב- בדקו מהו הזמן הדרוש לאדם בעל מגבלה להגיע למרחב מוגן. במידה ויש צורך בהערכות מוקדמת יש לאתר מרחב מוגן הקרוב ביותר העומד בדרישות הזמן להתגוננות ברחבי המועצה.

אנשים הסובלים ממגבלת שמיעה:

פיקוד העורף מחלק זימוניות (ביפרים) לאנשים בעלי לקות שמיעה.
 
להלן התנאים לקבלת זימונית:
 
o בני 12 ומעלה.
 
o ירידה בשמיעה של לפחות 50 דציבלים.
 
על מנת לקבל זימונית עליך לאשר את זכאותך במשרד הרווחה אגף השיקום בטלפון 0506223074.
 
רצוי שבמרחב המוגן ישהה עמכם איש קשר ומתרגם.
 
כדאי לצייד את המרחב המוגן שנבחר בציוד שיקל עליכם לקבל ולהעביר מידע כגון: מכשירי שמיעה, אביזרי ניקוי מכשיר, סוללות גיבוי, מקלטי טלוויזיה ורדיו, מכשיר טלפון/ פקס וטלפון נייד. כמו כן רצוי להצטייד בכלי כתיבה ובפנקס מחשב וחיבור לאינטרנט.
 
רצוי לצייד את המרחב המוגן במערכות התרעה שונות כגון: גלאי בכי תינוק, גלאי צלצול טלפון, גלאי צלצול דלת, לחצן מצוקה משרוקית או פעמון.

אנשים הנעזרים בכלבי נחייה, עיוורים ובעלי לקות ראייה:

כל בעל לקות ראייה נדרש לשאת עמו כרטיס זיהוי אישי הכולל: שם ושם משפחה, מספר תעודת זהות, קופת חולים ושם הרופא המטפל, רשימת תרופות, סוג הדם, צרכים מיוחדים ורגישויות וכן מספרי טלפון של קרובים. יש להכין את מראש את המרחב המוגן לנגישות ולנוחות מרבית. יש לפנות כל ציוד או חפץ העלול להריע לתנועה.

אנשים בעלי מוגבלויות תנועה:

יש לארגן את המרחב המוגן ואת הדרך אליו למעבר קל ונוח של בעת המוגבלות. לשם נגישות מרבית פנו את כל החפצים העלולים להפריע לתנועה או לעכב את בעל המוגבלות מלהגיע במהירות למרחב המוגן. במידה ובעל המוגבלות משתמש בכיסא גלגלים או בקלנועית, ודאו סוללה חלופית טעונה בנמצא.
 
יש להכין ערכה לתיקון תקרים ומילוי אוויר בגלגל. כדאי להכין פנימית גלגל נוספת וכן זוג כפפות לצורך סיבוב הגלגל בדרך משובשת. יש להצמיד את ערכת התיקון לכיסא הגלגלים.

אנשים בעלי מוגבלות נפשית:

הצטיידו במלאי תרופות מספק לכת תקופת החירום. יש להיערך למרשם כתוב ובמסמכים המפרטים את אופן הטיפול בכם.
 
המרפאות ויחידות השיקום בקהילה ערכות למתן מענה ודחוף עבורכם.
 
כדאי להיוועץ בכל שאלה בתומך או במטפל הקבוע.

אנשים בעלי מגבלה שכלית, התפתחותית ואוטיזם:

רצוי לתרגל את האדם המוגבל בפעולות הנדרשות לכניסה ולשהייה במרחב מוגן ואת ההתנהגות הנדרשת בעת חירום.
 
חשוב שהמטפל יכין תוכנית חירום למקרה של אזעקה ושהייה ממושכת במרחב המוגן תוך התחשבות במהות המוגבלות ובצורכי האדם המוגבל.
 
יש להכין מראש תרופות, עזרים נדרשים וציוד אישי.
 
יש להכין לבוש חלופי, מוצרי היגיינה אישיים וכדומה.
 
חשוב ליצור במרחב המוגן אווירה רגועה ולדאוג לעיסוק מהנה ומרגיע.

המלצות נוספות:

מומלץ לפנות לארגון הרלוונטי, למסגרת המקצועית שאתם קשורים אליה או למוקד העירוני ולהבטיח מראש שיהיה מי שיסייע לכם בעת הצורך.
הצטיידו מראש במספרי טלפון ופקס, בכתובות דואר אלקטרוני ובקהילות.
בהשתתפות:
לוח זמנים:
לפרטים:
יצירת קשר:
קבצים קשורים: