רשימת קיצורי מקלדת

סיפור על הדרך

סיפור על הדרך

בימים אלו מוצגת תערוכת צילומים ייחודית במועצה מקומית בנימינה- גבעת עדה המציגה את תושבי המושבה בנימינה שעלו לארץ מאתיופיה והגיעו אחרי דרך ארוכה במיוחד.
 
"זו היתה זכות בשבילי ללוות את המשפחות, להיחשף אל הסיפורים האישיים ולתת להם במה ראויה לספר בקול בפעם הראשונה את סיפורם הציוני, הגבורה והאובדן" סיפרה רכזת התרבות במתנ"ס, הגר איזק שהובילה את הפרויקט.
 
מדובר בתערוכה שהינה חלק ממיזם "סיפור על הדרך" שמאפשר להכיר לקהילה הרחבה להיחשף אל סיפור גבורתם ועלייתם של בני העדה האתיופית. את התערוכה צילמה דוינה פיינברג זגורי, צלמת המגוררת בגבעת עדה. במהלך השנה מאות אנשים נפגשו עם בני העדה, שמעו בבתיהם את סיפור עלייתם וקליטתם בארץ על הגבורה והאובדן שבדרך והסתגלותם בישראל.
 
בבנימינה מתגוררות כיום כ- 20 משפחות שעלו לארץ לאורך השנים והם מהווים חלק מסיפורה של בנימינה, סיפור ישראלי מתפתח ומתהווה. למרות שמדובר בגרעין משפחות קטן במתנ"ס בנימינה- גבעת עדה נרתמו על מנת לחזק את ההיכרות והקשר בינהם לבין תושבי המושבות. מתנס בנימינה גבעת עדה הצטרף לפרוייקט ארצי אותה יזמה החברה למתנסים השם דגש על סיפור גבורתם, עלייתם וקליטתם של בני העדה.
 
דליה דסה, משתתפת בפרויקט: "לא הייתי רגילה לספר את הסיפור של מול אנשים. דרך פרויקט סיפור על הדרך הרגשתי שלאט לאט אני נפתחת ומסוגלת לעמוד מול קהל להיחשף ולספר את הסיפור האישי שלי. התחושות שזה עשה היו טובות. במהלך הפרויקט היה לנו כייף חווינו צחוק ובכי הוצאנו את הכל. היום אני מרגשה הקלה גדולה ושמחה על זה שהייתי חלק מהפרויקט הזה"
 
מנהלת אגף חק"ר, מוניק ווקנין: "הפרויקט מאפשר לבני העדה האתיופית לספר את סיפורם המרגש ולהזמין את תושבי בנימינה וגבעת עדה להכיר מקרוב את אורח החיים ומסעם של בני העדה בחיבור אישי. דרך זו מאפשרת פלטפורמה לאוכלוסיות שונות להיפגש ולהתחבר"
 
*קרדיט תמונה: דוינה פיינברג זגורי,